Image
Image

Mål & Medel


I varje nummer av Livsmedelsarbetareförbundets tidning Mål & Medel är det med en novell. Jag har illustrerat ett par av dem. Tack till PRESS ART för förtroendet!
Se mer
Image

Fru Guptas spöke


Fru Guptas spöke är den andra boken i serien om Max och Milly. Har det flyttat in ett spöke hos fru Gupta? Max, Milly och Milo tar på sig att lösa mysteriet. Hur ska det gå?

Text av Lars Nim, formgivning av Maria Svedberg/Happy bok och illustrerad av mig. Rekommenderas för barn mellan sex och nio år. Utgiven på Blue publishing förlag.

Se mer
Image

Millys dagbok


Millys dagbok är den första boken om Max och Milly. Och Milo förstås. En underfundig berättelse för barn mellan sex och nio år. Skriven av Lars Nim, formgiven av Maria Svedberg/Happy bok och illustrerad av undertecknad. Ett roligt projekt och utvecklande projekt! Den är utgiven på Blue publishing förlag.
Se mer
Image

Ha koll


Sveriges Arbetsterapeuter har gjort en svensk version av Suzanne Whites Let´s Get Organized och jag fick i uppdrag att göra illustrationer till arbetsmaterialet – Ha koll. Det består av både tryckta texter och powerpoints att arbeta med vid gruppträffar.

Materialet är ger handfasta verktyg för att lära sig att hantera sin tid och organisera sitt liv. Ett väldigt spännande och roligt projekt att sätta sig in i. Och många bilder blev det, ett urval finns med här.

Se mer
Image

72 meditationer


Saleh Vallanders bok 72 meditationer för dig som inte har tid att meditera är en lättillgänglig och handfast bok för den som vill komma igång att meditera.

Det har varit ett väldigt roligt projekt att arbeta med. Både själva temat och att arbeta med Saleh och förlaget och att göra både omslag och ett stort antal illustrationer till inlagan. Jag tycker att vi tillsammans fått till en riktigt fin bok. Den är utgiven på Blue publishing förlag.

Se mer
Image

Nordskiffer


Nordskiffer är idag Sveriges ledande skifferexperter med spännande naturstensprojekt i hela Skandinavien.

Jag fick i uppgift att ta fram symboler i gråskala, illustrera en provlåda och före- och efterbild av hus renoverat med ny skifferfasad till en ny instruktionsbok som är tänkt att lotsa kunder genom företagets system.

Se mer
Image

Editor mediaJag har illustrerat regelbundet till Editor Media under många år. Framför allt till VeterinärMagazinet men även till några av de andra tidningar som Editor Media arbetar med, som Professionellt Styrelsearbete och Update.

Det är alltid roligt och jag lär mig hela tiden något nytt, det kan handla om veterinärers vidareutbildning, stress på jobbet, identitetsstöld eller risker inom styrelsearbete.

Se mer
Image

Mänsklig värdighet


Sofia Morberg Jämterud har skrivit avhandlingen Human dignity – A Study och Medical Ethics och jag fick i uppdrag att illustrera omslaget. Till stor del handlar avhandlingen om mänsklig värdighet och sårbarhet inom neonatal och palliativ vård. När vi är som skörast, i livets början och livets slut. Det var spännande och intressant att hitta rätt sätt att illustrera omslaget.

Se mer
Image

SSFP


Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis arbetar med att göra filosofi i dialog tillgängligt i samhällets olika delar. Till exempel inom skolan, vården, på bibliotek och i företag och organisationer.

Jag har gjort logotypen och gör det fortlöpande grafiska materialet. Det har varit till exempel roll up, folder, visitkort, nyhetsbrev, affischer och program.

Se mer
Image

Malmström & Kindahl bokförlag


Malmström & Kindahl bokförlag är ett litet bokförlag med stora idéer. Min uppgift när jag gjorde omslaget till Ingrid Kindahls debutroman Gift med en yuppie som utspelar sig på 80-talet, var att hitta den rätta nostalgikänslan. Det var väldigt roligt att kliva in i 80-tals bubblan.

Se mer
Image

Sagolika frågor


Nukunskap arbetar med digitala nyhetsquiz för barn och unga. Nu har finns också Sagolika frågor, ett frågespel i sagornas värld för stora och små, i sortimentet.

Lisa Blom står för konceptet och frågorna och jag har illustrerat och designat. Ett roligt och inspirerande projekt. 

Se mer
Image

Läkartidningen


Vid några tillfällen har jag illustrerat omslag till Läkartidningen. Det har varit på tema att få patienter att äta förebyggande medicin, en ny lag och patienters olika personlighetstyper och hur man kan hantera dem. I ett par av fallen gjorde jag också illustrationer till artikeln i inlagan.

Se mer
Image

Barnhivcentrum


Barnhivcentrum är ett nationellt kompetenscenter kring barn mer hiv. De har till uppgift att sprida kunskap, stötta och utbilda om hiv. När de lanserade en egen webbplats fick jag i uppgift att ta fram ett manér och illustrera hela sajten. Verkligen ett både angeläget och roligt projekt!

Att illustrera till webb, när det ska ligga texter uppe på många av bilderna samtidigt som formen är responsiv kräver ett helt annat tänk än när illustrationerna ska användas i tryck, eller på en statisk plattform. Pigment webbbyrå formgav och byggde webben.

Se mer
Image

Lunds universitet


Lunds universitet och Region Skåne (landstinget i Skåne) arrangerar varje år en populärvetenskaplig dag med ett medicinskt tema ”Forskningens dag”.

Jag har fått i uppdrag att göra symbolen till arrangemanget vid ett par tillfällen, dels ”Andningen och livet - från första till sista andetaget” och dels ”När hjärtat stannar...”.

Se mer
Image

Habilitering och hälsa
Habilitering & Hälsa arbetar med att ge råd, stöd och behandling till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning. De erbjuder också stöd till föräldrar, anhöriga och olika nätverk.

Jag har illustrerat till bland annat tidningsartiklar och foldrar i deras verksamhet. Det har handlat om till exempel personer med funktionsnedsättning som brottsoffer och hur det bemöts av rättsväsendet, att växa upp den syskon med funktionsnedsättning eller om hur man talar och döden.

Se mer
Image

Rapport inkludering


Institutet för Inkludering och Optimalt Lärande tog fram en rapport som tar upp inkludering och lärande för personer med funktionsnedsättningar. Jag illustrerade.

Se mer
Image

Swedbank 360°


Jag har illustrerat en del till Swedbanks tidning Swedbank 360°. Det har varit till artiklar som handlat om bland annat att ha banken med sig i mobilen, att surfa säkert, vad man ska tänka på vid huslån och hälsa.

Se mer
Image

Selecta


Mitt uppdrag var att ta fram en illustration av Selecta-automaten som skulle kännas som vän på vägen. Den behövde vara i olika vinklar och i en färgreducerad variant. Kampanjen kompletterades med en smartphone i samma stil, men inte personifierad. Illustrationen användes bland annat på automaten, i reklamkampanjer på stortavlor och animerades. Elsner & Östergren ledde projektet.

Se mer
Image

Handikappförbunden


Handikappförbunden arbetar för att göra samhället mer tillgängligt för alla. De har tagit fram tre broschyrer som handlar om att underlätta för personer med olika funktionshinder ska komma ut i arbetslivet; Nyckeln till arbete, Rätt stöd till arbete, Våga visa vägen.

Sollan Staflin på Komodo formgav och jag illustrerade.

Se mer
Image

Liber


Illustrationer till boken Det viktigaste är att få leka av Margareta Öhman. Den handlar om den viktiga leken och presenterar många olika perspektiv på vad lek egentligen är och vad den betyder för barn i olika åldrar. En utmaning här var att få lyster i bilderna trots att de skulle vara i gråskala.

Se mer
Image

Uppsala Stift


Av Uppsala stift fick jag i uppdrag att ta fram symboler till deras intranät och interna kommunikation. Det kompletterades sedan med ett flödesschema över hur arbetet i stiftet går till över en fyraårsperiod.

Se mer
Image

Alamy och Agefotostock


Ibland gör jag illustrationer till bildbyråerna Alamy och Agefotostock. Då gör jag bilder helt efter eget huvud och brukar variera stil och innehåll ganska friskt. Jag utgår helt enkelt ifrån vad jag tycker att intressant att göra eller angeläget att uttrycka i stunden.

Se mer
Image

Sveriges ingenjörer


Sveriges ingenjörer har ett fast illustrationsmanér. Jag fick i uppdrag att komplettera med ett par nya illustrationer. Det är alltid intressant att arbeta i en ny stil.

Se mer
Image

Egna nyhetsbrev


Ibland är jag min egen uppdragsgivare. Till exempel till mina nyhetsbrev som jag skickar ut några gånger om året. Det är roligt och samtidigt lite utmanande att illustrera till sig själv.

Se mer
Image

Arla och Röda korset


När Arla och Röda Korset samarbetade för att informera om Krama-kampanjen på mjölkpaketens baksidor var Åsa Carlström formgivare och jag fick i uppdrag att göra illustrationerna.

Se mer
Image

SQL Service


SQL Services arbetar med att lösa problem med servrar. Min uppgift var att arbeta fram figurer i en femtiotals retrostil som visade på olika tjänster som företaget erbjuder. Elsner & Östergren höll i projektet.

Se mer
Image

Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter 


Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter (FSA) har tagit fram fyra filmer som ska inspirera och stödja införandet av Nationella riktlinjer för sjukdomsförebyggande metoder, inom arbetsterapi. Filmerna har inget anspråk på att ge en korrekt beskrivning av arbetsterapeutens arbetssätt - utan ska ses som inspiration. Jag illustrerade och Ulf Lundberg filmade.

Se mer
Image

Ekerö kommun


Till Ekerö kommun har jag illustrerat i två olika projekt. Det första handlade om att illustrera en broschyr om olika typer av toaletter när torrdass inte längre var tillåtna. Det andra om kommunens sophantering. Oväntat roliga uppdrag.

Sollan Staflin på Komodo formgav och jag illustrerade.

Se mer
Image

Skolverket


Jag fick i uppdrag att ta fram symboler till Skolverkets portal och publikation om förskolans och skolans värdegrund. Vissa symboler fylls med text, andra ska visa på att ett visst avsnitt är extra viktigt eller att det finns mer att läsa.

Se mer
Image

Amnesty


Illustration till affisch som var en del av Amnestygrupp 12s kampanj för att, i samband med OS i Kina, uppmärksamma den bristande yttrandefriheten.